Založ si blog

Negatívne stránky globalizácie

Snahou globalizácie ekonomiky je tak povedané vytvoriť svetový trh, v ktorom sa, podľa tých, ktorí ju propagujú, poskytujú väčšie možnosti, lenže zároveň sa zvyšujú aj riziká, podľa anglického časopisu The Guardian.

Vzájomná závislosť medzi národmi v celosvetovej ekonomike spôsobuje, že zdajne miestná udalosť môže vyvolať finančnú paniku na celom svete! Tak sa stalo roku 1997 s devalváciou thajskej meny.

Najnegatívnejšia stránka globalizácie ekonomiky je, že medzi tými, ktorí majú z toho najväčší osoh, sú zločinci, ktorí  teraz môžu využívať celosvetový trh na obchod s drogami, zbraňami a prostitúciou!

Presné a poetické opisy prírody

14.08.2013

Francúzsky prírodovedný časopis Terre sauvage informuje, že Biblia je menejfiktívna a viac faktická, než sa predpokladalo. Prírodovedci, ktorí pracujú v štáteIzrael poukazujú na to, že hoci je Biblia náboženskou knihou, predsa len obsahuje´detailné a presné zoologické pozorovania´. V článku sa píše, že hlavne knihy Žalmov a Prísloví sú cenným zdrojom faktova [...]

Príslovia — zrkadlo spoločenských noriem

13.08.2013

Jeden slovník definuje príslovia ako často citované krátke výroky, ktoré obsahujúnejaké praktické rady alebo hovorí niečo o skúsenostiach v živote ľudí tej ktorejspoločnosti alebo krajiny, či určitej skupiny. Jorubovia, ľudia žijúci v africkej krajine Nigéria, majú ešte zaujímavejšiu definíciupríslovia. Hovoria, že príslovie alebo ako hovorí jedno z ich ľudových [...]

Robeniu mnohých kníh niet konca . . .

08.08.2013

. . .“a veľa sa im venovať je únavné pre telo“, povedal staroveký kráľ Šalamún,ktorý napísal tieto slová približne pred 3,000 rokmi. Tým nechcel odradiť ľudí odčítania. Skôr poukazoval na to, že je potrebné, aby si ľudia vyberali, čo budú čítať. Je to určite časová pripomienka aj dnes, keď tlačové stroje na celom svetekaždoročne chŕlia miliardy [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

bodce

literatúra faktu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 5058x
Priemerná čítanosť článkov: 1265x

Autor blogu

Kategórie