Založ si blog

Negatívne stránky globalizácie

Snahou globalizácie ekonomiky je tak povedané vytvoriť svetový trh, v ktorom sa, podľa tých, ktorí ju propagujú, poskytujú väčšie možnosti, lenže zároveň sa zvyšujú aj riziká, podľa anglického časopisu The Guardian.

Vzájomná závislosť medzi národmi v celosvetovej ekonomike spôsobuje, že zdajne miestná udalosť môže vyvolať finančnú paniku na celom svete! Tak sa stalo roku 1997 s devalváciou thajskej meny.

Najnegatívnejšia stránka globalizácie ekonomiky je, že medzi tými, ktorí majú z toho najväčší osoh, sú zločinci, ktorí  teraz môžu využívať celosvetový trh na obchod s drogami, zbraňami a prostitúciou!

Presné a poetické opisy prírody

14.08.2013

Francúzsky prírodovedný časopis Terre sauvage informuje, že Biblia je menejfiktívna a viac faktická, než sa predpokladalo. Prírodovedci, ktorí pracujú v štáteIzrael poukazujú na to, že hoci je Biblia náboženskou knihou, predsa len obsahuje´detailné a presné zoologické pozorovania´. V článku sa píše, že hlavne knihy Žalmov a Prísloví sú cenným zdrojom faktova [...]

Príslovia — zrkadlo spoločenských noriem

13.08.2013

Jeden slovník definuje príslovia ako často citované krátke výroky, ktoré obsahujúnejaké praktické rady alebo hovorí niečo o skúsenostiach v živote ľudí tej ktorejspoločnosti alebo krajiny, či určitej skupiny. Jorubovia, ľudia žijúci v africkej krajine Nigéria, majú ešte zaujímavejšiu definíciupríslovia. Hovoria, že príslovie alebo ako hovorí jedno z ich ľudových [...]

Robeniu mnohých kníh niet konca . . .

08.08.2013

. . .“a veľa sa im venovať je únavné pre telo“, povedal staroveký kráľ Šalamún,ktorý napísal tieto slová približne pred 3,000 rokmi. Tým nechcel odradiť ľudí odčítania. Skôr poukazoval na to, že je potrebné, aby si ľudia vyberali, čo budú čítať. Je to určite časová pripomienka aj dnes, keď tlačové stroje na celom svetekaždoročne chŕlia miliardy [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

bodce

literatúra faktu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 5088x
Priemerná čítanosť článkov: 1272x

Autor blogu

Kategórie